Far & datterdag

Fredag 12/1

I går reiste jeg og min datter in til Bergen sentrum for at møte en venn og for at gå oss en tur i det fine været. Gnomen insisterte på at vi skulle ha med oss en dukkevogn, en dukke og Raphael fra Teenage Mutant Ninja Turtles. 

Vi kom oss ut fra leiligheten min (09.30), låste døren og gikk vel en 5-10 meter før jeg husket at jeg glemt mitt busskort. Så in igjen og finne det, sen gikk vi ned mot veien igjen og når vi kommet oss halvveis så merket jeg at jeg glemt votter til den lille, så tilbake igjen. Og da hun gikk med dukkevognen så gikk det ikke veldig fort. Men langt om lenge så kom vi oss ned til bussen. 

 

Vanligvis foretrekker jeg at ta bilen til byen når jeg har med en eller begge ungene for at det går fortere og blir som regel mer enkelt. Men igår tenkte jeg at det får bare ta den tid det tar fordi vi har likevel ikke noe vi skal rekke på noe særlig tidspunkt. Vi tok bussen til Kleppestø og derfra tok vi båten in til sentrum. Hun blev veldig glad at vi skulle ta båten.

Vel inne i sentrum så var det et for meg helt nytt sett at oppleve byen på. Alle smilte og nikket til oss og det var kun fordi denne lille jente gikk med en dukkevogn. Jeg tror det har vært omkring 150-200 personer som smilte fra øre til øre når de såg oss i går, det er en stor kontrast til når jeg sjølv går i byen nå det da ikke er noen som en gang vil se i samme retning der jeg går. 

Vi begynte med at gå fra båten til Valhalla Tattoo for at hilse på mine venner, det tar meg ca 5 minutter at gå den strekningen normalt, men med min datter tok det 45 minutter. Hun skulle stoppe og se på alt, alt fra butikker til sjåfører som leverte varer til frisørs-salongen. Og for at ikke glemme at hun gjerne kjørte vognen litt og litt til høyre hele tiden, så flere ganger "fastnet" hun i veggen på byggen. 

Før vi kom bort på Valhalla Tattoo så tok vi turen innom Rema1000 og kjøpte en flaske vann og noen barnesnacks til henne. Da tok det ennå lenger tid at gå, for hun har tydeligvis arvet min motorikk, jeg kan ikke gå og drikke samtidig, hun kan ikke gå og spise samtidig. Så tross mine tvil så er hun nokk min biologiske datter. Jeg har vært skeptisk siden hun er så utrolig søt. 

Etter et besøk på Valhalla Tattoo så gikk vi for at møte min venn og hennes nesten helt nye baby. For at komme hjem til henne fra tattoo studion må man gå i ca 4 minutter, i går tok det 37 minutter fordi min kjære datter virkelige tok inn alt av kultur rundt omkring. Det skulle stoppes hver meter og se på bygg, butikker, eller morsomme møbler utenfor Roll&Rock.

Vel hjemme hos min venn så vart det bestemt at vi skulle gå en tur i byen så hennes baby fikk frisk luft og sovet. Vi la frem et forslag til min datter at dukkevognen skulle bli der hjemme så vi ikke risikerte at det skulle bli kveld før vi kom utenfor nabolaget. Vi gikk og kjøpte oss noe kaffe og muffins på Espresso House. Muffinsens mente min datter skulle smuldres og strøs ut over plassen utenfor Bergen storsenter. 

Vi gikk 1 en runde rundt lille lunngårdsvannet før min datter sovnet i mine armer. DA blev de ikke så morsomt for meg lenger. Hun veier kun 11kg, men de 11kg føles som 150kg når hun sover. Så vi gikk hjem til min venn så hun fikk sove ferdig der. 

Når hun våknet i 15.30 tiden så var det høy tid at røre oss mot bussen hjem. Vi begynte at gå bortover mot stasjonen men med den dukkevognen så tok det oss den lille tiden av 45-50 minutter så vi misset vel akkurat alle de 4-5 bussene som går hjem til meg i det tidsrommet. Så det blev litt venting før vi kom på en buss som gikk ut til Kleppestø.

 

Ute på Kleppestø blev det ennå en liten venting på en buss som skulle ta oss hjem.

 

Men sen, 8 timer etter at vi gikk hjemme i fra så kom var vi hjemme igjen. 

 

Og hva kan være et bedre avslutt på dagen enn at se Frost for 3e og 4e gang på 2 dager =P

 

Dagen har vært så bra at jeg følte meg som verdens beste pappa. Vi har kun hatt det kjekt fra vi sto opp på morningen til vi sovnet 20.00 på kvelden.

Så sånn såg våres fredag ut, da skal vi se hvis vi kan toppe det idag.

 

Ha en fin dag

 

//Dick og Lykke-Lee Granat

2 kommentarer
Profile Image

lsteen

Så skjønn dattera :)

Profile Image

sockerpappa

Takk =)

Skriv en ny kommentar